Yangın Kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Yangın güvenlik hollerinin engel, tavan ve kaideında hiçbir yönıcı malzeme kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 an dayanıklı örek ve en azca 90 zaman dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılması gerekir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine rabıtalı olarak değişmiş olur.

 Yangın merdivenleri içeriden veya haricen mimarilabilmektedir. Dışardan yapılan merdivenler elan az maliyeti ve arsa kaybının daha azca olmasından dolayı daha çok yeğleme edilmektedir.

Gereç: Yangın baplarında çoklukla çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanımlidir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu baplar haricen açılamaz. Bu hâl arakçılık vakalarının önlenmesini sağlar.

Hiçbir kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması beklenen yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem bürümek en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Aynı zamanda yangın merdiven bapları otomatik otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Kaçış yolları ve Yangın Kapısı Fiyatları özge tedbirler, yangın yahut gayrı müstacel durumlarda can emniyetliğinin ancak sessiz bir tedbire dayandırılmayacağı biçimde tasarlanır.

Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın merdiveninin anlayışlevselliğini etkileyebilecek olumsuz Yangın Kapısı muhit koşullarına karşı dayanıklı olması bâtınin apotr kaplamalar

Montaj: Yangın kapısı, harbi şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, uzman bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya herhangi bir acil vaziyet takkadak insanoğluın binayı güvenle Yangın Merdiveni Kapısı bırakma etmesini sağlar. Ayrıca yapı içinde oluşan kötü ve sıcaklığın hariçya geçmesine engel olabilir.

Report this wiki page